Trường Đại Học Toronto (Canada) – University of Toronto, Bệnh viện St. Michael’s Hospital ở Toronto và Trường Đại học Ottawa University (Canada) – 2003.
Using Ginseng to Control Blood Sugars
Ginseng may help control blood sugars in people with type 2, say researchers at the University of Toronto in Ontario, Canada. In a study of 30 people whose diabetes was well-controlled either with pills or diet, half the participants took three grams of American ginseng and seven grams of Konjac mannan fiber (a sticky form of fiber) each day for 12 weeks. The other 15 participants took a placebo (dummy treatments) for 12 weeks. The placebo consisted of cornstarch for the ginseng and bran fiber for the Konjac mannan fiber.
After 12 weeks, researchers measured the participants' A1Cs. Then the groups switched treatments for 12 more weeks. The original placebo group took ginseng and Konjac mannan fiber, and vice versa.
At the end of the study, the researchers found that treatment with ginseng and Konjac mannan fiber lowered the participants' A1Cs from 7 percent to 6.5 percent. Those taking placebo lowered their A1Cs to 6.8 percent.
Sử dụng nhân sân kiềm chế lượng đường trong máu
Theo các nhà nghiên cứu của Trường Đại học Toronto ở Ontario, Canada, nhân sâm có thể giúp kiềm chế lượng đường trong máu. Nghiên cứu trên 30 người đã sử dụng thuốc hay kiêng ăn, phân nửa được cho uống 3 gram nhân sâm trộn với 7 gr. sợi Konjac mỗi ngày trong 12 tuần. 15 người còn lại được cho uống thuốc giả (trấn an) cũng trong 12 tuần. Thuốc trấn an gồm có bột bắp thay cho nhân sâm và cám thay cho sợi Konjac.
Sau 12 tuần, các nhà nghiên cứu đo lượng A1Cs (đường trong máu). Sau đó hai nhóm thay đổi nhau và tiếp tục trị liệu 12 tuần nữa. Nhóm uống thuốc trấn an sẽ dùng nhân sâm và sợi Konjac và ngược lại nhóm kia uống thuốc trấn an.
Kết quả nghiên cứu cho thấy trị liệu với nhân sâm và sợi Konjac làm hạ lượng A1Cs từ 7% xuống 6.5%. Những người dùng thuốc trấn an có lượng A1Cs giảm còn 6.8%.
Using Ginseng to Control Blood Sugars
Ginseng may help control blood sugars in people with type 2, say researchers at the University of Toronto in Ontario, Canada. In a study of 30 people whose diabetes was well-controlled either with pills or diet, half the participants took three grams of American ginseng and seven grams of Konjac mannan fiber (a sticky form of fiber) each day for 12 weeks. The other 15 participants took a placebo (dummy treatments) for 12 weeks. The placebo consisted of cornstarch for the ginseng and bran fiber for the Konjac mannan fiber.
After 12 weeks, researchers measured the participants' A1Cs. Then the groups switched treatments for 12 more weeks. The original placebo group took ginseng and Konjac mannan fiber, and vice versa.
At the end of the study, the researchers found that treatment with ginseng and Konjac mannan fiber lowered the participants' A1Cs from 7 percent to 6.5 percent. Those taking placebo lowered their A1Cs to 6.8 percent.
Sử dụng nhân sân kiềm chế lượng đường trong máu
Theo các nhà nghiên cứu của Trường Đại học Toronto ở Ontario, Canada, nhân sâm có thể giúp kiềm chế lượng đường trong máu. Nghiên cứu trên 30 người đã sử dụng thuốc hay kiêng ăn, phân nửa được cho uống 3 gram nhân sâm trộn với 7 gr. sợi Konjac mỗi ngày trong 12 tuần. 15 người còn lại được cho uống thuốc giả (trấn an) cũng trong 12 tuần. Thuốc trấn an gồm có bột bắp thay cho nhân sâm và cám thay cho sợi Konjac.
Sau 12 tuần, các nhà nghiên cứu đo lượng A1Cs (đường trong máu). Sau đó hai nhóm thay đổi nhau và tiếp tục trị liệu 12 tuần nữa. Nhóm uống thuốc trấn an sẽ dùng nhân sâm và sợi Konjac và ngược lại nhóm kia uống thuốc trấn an.
Kết quả nghiên cứu cho thấy trị liệu với nhân sâm và sợi Konjac làm hạ lượng A1Cs từ 7% xuống 6.5%. Những người dùng thuốc trấn an có lượng A1Cs giảm còn 6.8%.